Wilt u mij bellen a.u.b.

Kwartsiet / Leisteen

Leisteen is ontstaan door een metamorfose (omvorming) van kleisteen wat weer uit klei is gevormd. Hierdoor komt leisteen vooral voor in kleuren donkergroen, donkerbruin, donkergrijs en zwart. Per soort kan het uiterlijk verschillen van regelmatig tot zeer onregelmatig. Beide steensoorten zijn sterk gelaagd. In de groeve worden schollen steen van de rots gespleten. Het natuurlijk splijtoppervlak verschilt per soort van ruw tot vrijwel glad. De vorm van de schollen is onregelmatig, ze worden ook wel flagstones of scherven genoemd. Vierkante- of rechthoekige tegels worden uit de schollen gezaagd of geknipt.

In onze showroom treft u een tal van kwartsiet en leisteen vloeren aan in alle mogelijke bewerkingen. Onze medewerkers vertellen u hier graag meer over. Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.   

De Gelderse Steenhouwerij is een bedrijf waar kwaliteit hoog in het vaandel staat en is een begrip in Ede en omstreken. Natuurlijk hebben wij de ervaring en de vakmensen in huis om ook het leggen van uw vloer verzorgen. 

U kunt ook onze uitgebreide showroom bezoeken, ook daar zijn de mogelijkheden van natuursteen te bewonderen en heeft u een keuze uit meer dan 190 materiaalsoorten. Een bezoek is zeker de moeite waard.
        


Zoekt u kwartsiet / leisteen vloeren dan bent u bij ons aan het juiste adres.
We hebben tevreden klanten in de plaatsen Ede, Wageningen, Arnhem, Veenendaal, Barneveld,
Rhenen, Lunteren, Bennekom, Apeldoorn, Ederveen, Harskamp, Otterlo, Oosterbeek, Renkum, Renswoude en Nijkerk